ملاس رایج ترین نوع ملاس در صنایع غذایی است و آن شیره غلیظی است که از نیشکر یا چغندرقند پس از حذف مقادیر مختلف ساکارز (قند) به انگلیسی: Sucrose از آن استخراج می شود، زیرا یکی از آنها محسوب می شود.
سه شیره دکتر روازاده یکی از محصولات پر خاصیت و پرطرفدار می باشد و برای اطلاع از قیمت آن می توانید به سایتها و مراکز معتیر مراجعه کنید.
از محصولات جانبی حاصل از فرآیند تولید شکر، زیرا این فرآیند با آسیاب کردن نیشکر یا چغندرقند برای استخراج شیره انجام میشود، سپس شیره را میجوشانیم تا کریستالهای شکر تشکیل شود، سپس این کریستالها از بین میروند و باقی میماند که قهوهای غلیظ است.
شربتی که به نام ملاس شناخته می شود و این عمل را می توان چندین بار تکرار کرد تا انواع ملاس بدست آید.
ملاس انواع مختلفی دارد که از نظر رنگ، بافت، طعم و میزان شکر با هم تفاوت دارند و توضیح هر کدام در زیر آمده است:
ملاس روشن: (به انگلیسی: light molasses) که شربت حاصل از اولین فرآیند جوشیدن آب نیشکر است که رنگ روشن و طعم شیرینتر آن مشخص میشود و مردم معمولاً از آن در تهیه شیرینی استفاده میکنند.
ملاس تیره: (به انگلیسی dark molasses) که شربت حاصل از دومین فرآیند جوشیدن آب نیشکر است که نسبت به ملاس روشن غلیظ تر، تیره تر و کمتر شیرین است و همچنین رنگ و طعم خاصی به محصولات پخته می دهد.
عسل سیاه: ( به انگلیسی: Blackstrap molasses) که شربت حاصل از دومین فرآیند جوشاندن آب نیشکر است و تیرهترین و غلیظترین و غلیظترین نوع ملاس است و طعم آن تلخ است و شایان ذکر است که حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است و فواید زیادی برای سلامتی دارد.
ملاس تصفیه شده با گوگرد: (به انگلیسی: sulfured molasses)، که ملاس با دی اکسید گوگرد اضافه شده (به انگلیسی: sulfur dioxide) است.
که به عنوان یک ماده نگهدارنده عمل می کند و ماندگاری ملاس را افزایش می دهد و ملاس فرآوری شده با گوگرد شیرینی کمتری نسبت به ملاس بدون گوگرد دارد.